Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffelkaka med jordgubbar och glass

(7 kommentarer)  
Skriv ut

Chokladälskare, se hit!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Värm ugnen till 175°C. Smält smöret, blanda i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.Grädda i ca 15 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna i formen.
  3. Topping: Smält smöret och tillsätt grädden, låt koka upp. Tag av från värmen. Blanda i hackad blockchoklad. Bred ovanpå kakan och låt svalna.
  4. Servera med jordgubbar och glass.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • malin_suom 10 maj 2008

    Riktigt god. Och lätt att göra.

  • ida85 11 november 2008

    denna kaka brukade min syster alltid göra när vi bodde tillsammans ! (: den måste jag göra tills hon fyller år nu i början av december!

  • NewDown 5 januari 2009

    Jättegod kunde inte sluta äta...:-) Jag använde 70% mörk choklad med hallonsmak, det blev kanongott.

  • Vi 9 juni 2009

    Ser så otroligt gott ut att jag bara måste spara receptet :)

  • jzw0010 2 augusti 2010

    Verkligen helt sagolik! kan bara rekommendera denna!!

  • MARIAMIANILSSON 3 september 2011

    Väldigt mumsig! Serverade den med vispad grädde och rivet syrligt äpple. Min kaka blev lite tunnare än på bilden, hade väl för stor form helt enkelt. Hade bara en blockchoklad hemma så jag gjorde toppingen på 200g blockchoklad och minskade på grädde och smör. Blev bra det också!

  • anatherpro 30 december 2012

    Den blev verkligen jättegod! Vaniljglass till mildrade den mäktiga, och underbara smaken :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.