Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbar med svartpeppar och balsamvinäger

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Smarrig efterrätt med något ovanliga ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt pepparkornen grovt i en mortel. Skölj och dela jordgubbarna. Lägg jordgubbarna i en skål och blanda med den krossade svartpepparn. Hetta upp sockret och vattnet i en kastrull. Täck med lock och låt det sakta sjuda. När sockret smält, ta av locket och rör till sockret smält helt, ca 5 min. Låt sjuda, utan lock, till sockret får bärnstensfärg, ca 3-5 min till. Tillsätt försiktigt jordgubbsoch svartpeppar- blandningen (det kommer att fräsa och hårdna klumpvis). Använd en plastsked och rör jordgubbarna i sockerlösningen så gått det går tills de hårda bitarna smält, ca 1-2 minuter till. Häll över i en skål och blanda med kirsch/likör och balsamvinäger. Låt alltsammans kallna till rumstemperatur. Täck och ställ i kylskåp i 1 till 8 timmar. Vid serveringen ta fram glassen i tid, så att den blir lite mjuk. Lägg upp i 6 glasskålar först ett lager jordgubbar med vätska, sen glass, mer jordgubbar med vätska och avsluta med vispad grädde.
  2. Servera bums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.