Enklare kan det inte bli. Pajskalet kan göras i förväg och förvaras i frysen. När gästerna kommer tas pajskalet fram. Det tinar medan du blandar samman fyllningen. Dekorera med jordgubbar och servera.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda vetemjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Tillsätt smöret och blanda samman. Tryck ut degen i en pajform med låg kant och löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Förgrädda ca 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut pajskalet och låt det svalna.
- Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Pensla pajskalets insida med chokladen och låt den stelna. Chokladen gör att pajskalet behåller sin krispighet och inte fuktas av fyllningen.
- Blanda försiktigt samman crème fraiche, vispad grädde, pressad citron och honung. Bred fyllningen i pajskalet och lägg tunt skivade jordgubbar ovanpå.
- Smält aprikosmarmeladen på svag värme i en kastrull och pensla den på jordgubbarna.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar