Frukten bör ligga minst 30 minuter i lagen för att dra till sig smaken.
Instruktioner
- Dela äggen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden. Blanda ost, äggulor, socker och vaniljsocker. Vänd ner grädden i ostsmeten och vänd till sist i äggvitan.
- Krossa kexen grovt. Misa sylten slät med mixerstav. Varva glassmeten med kexsmulor och jordgubbssylten i en skål. Frys glassen minst 6 timmar.
- Koka upp socker och vatten. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt amaretto, limeskal och limesaft.
- Snoppa jordgubbarna och skär dem i bitar. Skär vattenmelonen i bitar och peta bort det mesta av kärnorna. Lägg jordgubbar och vattenmelon i lagen och blanda väl. Låt stå svalt ca 30 minuter före servering.
- Lägg upp glassen i portionsskålar och servera med fruktsalladen. Garnera gärna med hela jordgubbar och smultron.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar