Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecakeglass med jordgubbar och melon i amarettolag

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Frukten bör ligga minst 30 minuter i lagen för att dra till sig smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden. Blanda ost, äggulor, socker och vaniljsocker. Vänd ner grädden i ostsmeten och vänd till sist i äggvitan.
  2. Krossa kexen grovt. Misa sylten slät med mixerstav. Varva glassmeten med kexsmulor och jordgubbssylten i en skål. Frys glassen minst 6 timmar.
  3. Koka upp socker och vatten. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt amaretto, limeskal och limesaft.
  4. Snoppa jordgubbarna och skär dem i bitar. Skär vattenmelonen i bitar och peta bort det mesta av kärnorna. Lägg jordgubbar och vattenmelon i lagen och blanda väl. Låt stå svalt ca 30 minuter före servering.
  5. Lägg upp glassen i portionsskålar och servera med fruktsalladen. Garnera gärna med hela jordgubbar och smultron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.