Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber och jordgubbspaj med vit choklad

 
Skriv ut

Här kommer ett super gott och enkelt recept på Rabarber och jordgubbspaj med vit choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör, mjöl och 1.25 dl socker och tillsätt äggulorna. Låt degen vila i kyl i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen till ca 3 mm tjocklek och klä en form med löstagbar botten(ca 24 cm i diameter). Nagga bottnen och grädda den i 15 minuter tills pajskalet får en gyllene färg.
  4. Låt den sedan kallna. Smält chokladen i en skål i vattenbad, pensla pajskalet med ett tunt chokladlager och låt det kallna. (Spara en del av den vita chokladen till dekoration)
  5. Koka upp de skalade rabarberskivorna med 1½ dl socker, rör om och låt allt sjuda på svag värme. När purén tjocknar är den klar och du kan ställa den åt sidan och låta den kallna.
  6. Ta fram pajskalet, bred ut purén över chokladen och lägg jordgubbarna ovanpå. Ringla sedan vit choklad över jordgubbarna Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter
  7. Rabarber och jordgubbspajen serverad med vispad grädde. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.