Här kommer ett super gott och enkelt recept på Rabarber och jordgubbspaj med vit choklad.
Instruktioner
- Hacka ihop smör, mjöl och 1.25 dl socker och tillsätt äggulorna. Låt degen vila i kyl i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen till ca 3 mm tjocklek och klä en form med löstagbar botten(ca 24 cm i diameter). Nagga bottnen och grädda den i 15 minuter tills pajskalet får en gyllene färg.
- Låt den sedan kallna.
Smält chokladen i en skål i vattenbad, pensla pajskalet med ett tunt chokladlager och låt det kallna. (Spara en del av den vita chokladen till dekoration)
- Koka upp de skalade rabarberskivorna med 1½ dl socker, rör om och låt allt sjuda på svag värme. När purén tjocknar är den klar och du kan ställa den åt sidan och låta den kallna.
- Ta fram pajskalet, bred ut purén över chokladen och lägg jordgubbarna ovanpå. Ringla sedan vit choklad över jordgubbarna
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter
- Rabarber och jordgubbspajen serverad med vispad grädde. Mums!
Publicerat den
10 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar