Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbar i smördegshus

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

I den här lyxiga desserten ligger jordgubbarna på en bädd av ljuvligt god vaniljkräm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Strö över florsocker på båda sidorna och kavla ut plattorna så att de blir lite tunnare. Dela degplattorna på mitten.
  3. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills kakorna har fått fin färg och blivit höga.
  4. Gör en skåra längs hela vaniljstången. Lägg den i en kastrull tillsammans med 2 dl vispgrädde. Låt grädden koka på svag värme under lock ca 10 minuter. Tag upp vaniljstången.
  5. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Häll den heta grädden över äggskummet under forsatt vispning. Häll alltsammans tillbaka i kastrullen och låt krämen sjuda under omrörning tills den är tjock. Ställ krämen att kallna. Rör i den då och då under tiden.
  6. Vispa den resterande grädden till skum. Rör ner den i den kalla krämen.
  7. Skär av locket och fyll bottnen med vaniljkräm. Lägg jordgubbarna ovanpå. Lägg tillbaka locket och sikta lite florsocker över. Bjud läckerheterna genast.
  8. Tips! Du kan byta ut jordgubbarna mot andra bär om du vill. Även bär som varit frysta går att använda. Baka gärna kakorna i god tid men lägg inte samman dem med vaniljkrämen förrän de ska serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lunchdax 17 april 2012

    Själva idén med smördeg, jordgubbar och vaniljkräm är suveränt. Men receptet var inte bra. För det första blev vaniljkrämen väldigt fet och smakade både ägg, fett och var för söt. Dessutom gick aldrig vaniljkrämen ihop och blev tjock utan jag blev tvungen att tillsätta maizena. Svartpeppar hade jag inte i, jag provad på en tesked och det smakade lite spännande men 1kryddmått är extremt mycket! Så tyvärr bara 2p.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.