Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs-, kardemumma-, och valnötskaka

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jordgubbs-, kardemumma-, och valnötskaka som är mycket enkel att röra ihop och grädda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ingredienser: 150g smält smör 3 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 200 g frysta eller färska jordgubbar 100 g valnötter (mängd efter tycke) 2 tsk malen kardemumma 1/2 tsk vaniljsocker
  2. Gör så här: Sätt på ugnen på 200 grader Celsius.
  3. Vispa äggen och sockret med elvisp tills att smeten blir pösig och tjock.
  4. Tillsätt lite vetemjöl i taget.
  5. Sedan i med det smälta smöret i bunken. Efter det får man inte glömma att ha i vaniljsockret för att ge kakan ett lyft i smaken ;)
  6. Hä i kardemumman i smeten efter smak och tycke, annars går 2 tsk bra. Enligt mig finns det inte aldrig för mycket smak av kardemumma! Me Love kardemumma!
  7. Tina upp de frysta jordgubbarna, om du använder dig av det. Färska jordgubbar är lite mer lyxigare, men frysta går lika bra ;) Mixa jordgubbarna med en stavmixer och häll i dem i smeten. Bland försiktigt ned dem.
  8. Häll ned smeten i en smörjd och bröad ugnsform.
  9. Hacka valnötterna och sprid dem över smeten i ugnsformen.
  10. Sätt in kakan i ugnen på 200 grader Celsius i 20 minuter.
  11. Servera med vispad grädde och dekorera kakan med lite florsocker och lite valnötter eller jordgubbar.
  12. Låt det smaka! =)
  13. Mvh/Denice

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.