- Serverar: 8-12 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Jordgubbs-, kardemumma-, och valnötskaka som är mycket enkel att röra ihop och grädda!
Instruktioner
- Ingredienser:
150g smält smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
200 g frysta eller färska jordgubbar
100 g valnötter (mängd efter tycke)
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk vaniljsocker
- Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader Celsius.
- Vispa äggen och sockret med elvisp tills att smeten blir pösig och tjock.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget.
- Sedan i med det smälta smöret i bunken.
Efter det får man inte glömma att ha i vaniljsockret för att ge kakan ett lyft i smaken ;)
- Hä i kardemumman i smeten efter smak och tycke, annars går 2 tsk bra. Enligt mig finns det inte aldrig för mycket smak av kardemumma! Me Love kardemumma!
- Tina upp de frysta jordgubbarna, om du använder dig av det. Färska jordgubbar är lite mer lyxigare, men frysta går lika bra ;)
Mixa jordgubbarna med en stavmixer och häll i dem i smeten. Bland försiktigt ned dem.
- Häll ned smeten i en smörjd och bröad ugnsform.
- Hacka valnötterna och sprid dem över smeten i ugnsformen.
- Sätt in kakan i ugnen på 200 grader Celsius i 20 minuter.
- Servera med vispad grädde och dekorera kakan med lite florsocker och lite valnötter eller jordgubbar.
- Låt det smaka! =)
- Mvh/Denice
Publicerat den
18 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar