Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och bananpannkakor

 
Skriv ut

Vill du prova "nya" smakpannkaksupplevelser: Stek jordgubb och bananskivorna i lite smör i pannan, de blir då extra söta och mjuka innan du vänder ner dem i smeten...hur gott som helst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en skål. Vispa ner ägget, mjölken och det rivna apelsinskalet. Rör till sist ner det smälta smöret.
  2. Skär bananen och jordgubbarna i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna och ha i en liten klick smör. Fräs frukten i smöret i cirka 1 minut och vänd därefter ner dem i smeten. Blanda runt ordentligt och se till att fördela frukten när smeten klickas ut i pannan.
  3. Häll i en knapp deciliter smet i pannan för varje pannkaka och stek på medelvärme i cirka 2 minuter tills små bubblor bildas på ytan. Vänd pannkakorna och stek klar cirka 1 minut på den andra sidan.
  4. Servera med florsocker och toppa med jordgubbar och bananskivor och sirap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.