Mördegsskal fyllda med söta jordgubbar och ett täcke av knäckig kokostosca.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop smöret med sockret och tillsätt ägget. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör ihop degen snabbt. Tryck ut den i en springform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, alternativt 5 mindre formar, 8 cm i diameter.
- Gör höga kanter så att fyllningen inte rinner över. Sikta över rikligt med potatismjöl på pajdegen och lägg sedan på skurna jordgubbar. Grädda skalet mitt i ugnen i ca 17 minuter. Gör under tiden kokostoscan.
- Låt alla ingredienser, utom kokosen, sjuda till en tjock smet. Tillsätt kokos. Klicka försiktigt toscasmeten på jordgubbarna. Sänk temperaturen i ugnen till 175 grader och sätt in pajen igen. Grädda den i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter till.
- Servera gärna pajen med vaniljglass.
Publicerat den
28 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar