Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och kokospaj

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Mördegsskal fyllda med söta jordgubbar och ett täcke av knäckig kokostosca.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop smöret med sockret och tillsätt ägget. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör ihop degen snabbt. Tryck ut den i en springform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, alternativt 5 mindre formar, 8 cm i diameter.
  3. Gör höga kanter så att fyllningen inte rinner över. Sikta över rikligt med potatismjöl på pajdegen och lägg sedan på skurna jordgubbar. Grädda skalet mitt i ugnen i ca 17 minuter. Gör under tiden kokostoscan.
  4. Låt alla ingredienser, utom kokosen, sjuda till en tjock smet. Tillsätt kokos. Klicka försiktigt toscasmeten på jordgubbarna. Sänk temperaturen i ugnen till 175 grader och sätt in pajen igen. Grädda den i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter till.
  5. Servera gärna pajen med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.