Vanilj i både scones och topping och med goda gubbar på.
337 kalorier per portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och hälften av vaniljfröna. Skär smöret i mindre bitar och arbeta ihop med mjölblandningen.
- Vispa mjölk, ägg och citronjuice i en skål, tillsätt den till mjölblandningen, blanda snabbt ihop till en deg.
Tippa ut degen på mjölat bakbord, kavla ut den till 2 cm. Tryck ut 12 rundlar med ett glas.
- Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper, pensla dem med 2 msk mjölk.
Grädda sconesen gyllenbruna mitt i ugnen 15 minuter, låt dem svalna på galler.
- Vispa grädden riktigt hårt, nästan till smör, blanda i resten av vaniljfröna och sockret.
Ansa, snoppa och skiva jordgubbarna.
- Toppa sconesen med jordgubbssylt, topping och jordgubbar.
Publicerat den
22 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar