Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och vaniljscones

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Vanilj i både scones och topping och med goda gubbar på. 337 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och hälften av vaniljfröna. Skär smöret i mindre bitar och arbeta ihop med mjölblandningen.
  2. Vispa mjölk, ägg och citronjuice i en skål, tillsätt den till mjölblandningen, blanda snabbt ihop till en deg. Tippa ut degen på mjölat bakbord, kavla ut den till 2 cm. Tryck ut 12 rundlar med ett glas.
  3. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper, pensla dem med 2 msk mjölk. Grädda sconesen gyllenbruna mitt i ugnen 15 minuter, låt dem svalna på galler.
  4. Vispa grädden riktigt hårt, nästan till smör, blanda i resten av vaniljfröna och sockret. Ansa, snoppa och skiva jordgubbarna.
  5. Toppa sconesen med jordgubbssylt, topping och jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.