Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs-och rabarbergele

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En efterrätt som jag lagat mycket. Jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

Låt gelantinet ligga i kallt vatten ca 10 min. Skölj rabarber, skala dem om den är grov, skär den i bitar. Skölj och rensa jordgubbarna, spara några hela bär till garnering, skiva resten. Lägg rabarbebitarna i en kastrull, strö över socker, låt sjuda på svag värme tills rabarerna blivigt mjuka, rör om ordentligt. Krama ur gelantinet, smält det på svag värme, låt det svalna. Rör ner apelsinjuice och gelantin i rabarbermassan, blanda ner de skivade jordgubbarna. Häll upp blandningen i en vattenskköld form och låt det hela stå kallt att stelna. Stjälp upp geelet på serveringsfat, garnera med hela jordgubbar. Vispa grädden och servera den till man kan även servera glass till lycka till !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.