Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs & rabarbersylt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jättegod sylt som även passar bra som marmelad. Den kan användas till det mesta - pannkakor, våfflor, i filen, på mackan eller på gröten. Suveränt god till en bit brie eller camenbert.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skölj bären , skala och skiva rabarbern i cm-tjocka skivor. Blanda bär och rabarber i en gryta. Tillsätt vatten, vaniljstång och citronsaft. Koka 10 minuter utan lock. 2. Rör ner sockret och koka upp. Låt sjuda ca 5 minuter. Skumma och häll upp varma burkar och sätt på lock. Låt svaln. Sylten är hållbar upp till 6 månader, förvaras svalt. Sylten kan också frysas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • guardianlinda 15 maj 2008

    Hej! Finns det en möjlighet att byta rabarber till hallon? Jag tål inte jordgubbar..../Linda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.