Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsbål

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En läskande och vacker bål till midsommar och resten av sommaren. Bäst blir bålen, om man kan få tag på skogssmultron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj bären. Halvera dem eventuellt.
  2. Lägg dem i en stor skål, gärna glasskål, och tillsätt sockret. Sätt in skålen i kylskåp ca 1 timme, så den blir immigt kall. Häll över halva flaskan av det vita vinet och låt bären suga in vinet i ca timme i kylskåp.
  3. Lägg i isbitar och häll över resten av det kylda vinet och det mousserande vinet först när gästerna kommit.
  4. Häll upp bålen med stor soppslev. Bjud den i kylda glas.
  5. Gott att serva till: Lätt cocktailtilltugg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.