Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsblommor

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Gott, speciellt krämen. Kan byta ut smeten med muffinssmet. Godare dagen efter när kakorna är blötare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Grädda mitt i ugnen i 250 grader.
  2. Stjälp upp på sockrat papper. Ta ut 24 runda kakor med mått av ett glas. Blanda ingredienserna till krämen. Lägg kräm på 8 av kakorna.
  3. Blanda socker och jordgubbar i en kastrull, koka i 3 min. låt svalna. Bred sylt på 8 av kakorna. Lägg samman kakorna. Kakan med sylt i mitten och utan fyll i mitten. Kakan utan fyll överst. Bre kräm runt kakorna, rulla i krossade maränger. Skiva jordgubbar och lägg som en blomma med ett hallon i mitten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.