Cheesecake med vit choklad i botten och en fyllning av jordgubbar, créme fraiche och philadelphiaost.
Topping med créme fraiche och limesaft.
Dekorerad med jordgubbar och citronmeliss.
Instruktioner
- Ugn 150°
- Mixa kex och choklad i matberedaren med kniven monterad till en smulig massa. Smält smöret och blanda ner.
- Grädda. Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform med löstagbar botten. Klipp bort överflödigt papper. Tryck ut smulorna i bakformen. Grädda
i ugnen, cirka 10 minuter.
- Blanda. Mixa jordgubbar, philadelphiaost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, limeskal och vaniljsocker i matberedaren med kniven monterad.
- Fyll. Häll fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, cirka 40 minuter. Låt svalna och ställ sedan in den i kylen för att bli riktigt kall.
- Smält. Lägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull. Värm på svag värme, lägg ner de urkramade gelatinbladen och smält under omrörning. Smaksätt med lime.
- Dekorera. Låt svalna i kallt vattenbad och häll över fyllningen på den kalla cheesecaken. Ställ tillbaka kakan i kylen, så att toppingen stelnar. Dekorera med jordgubbar och citronmeliss vid serveringen.
- Lycka till!
Publicerat den
13 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God cheesecake, men inte märker man av den vita chokladen - tyvärr. Jag lassade på en hel del mer jordgubbar som dekoration - de kan man aldrig få för mycket av! Relativt lättlagad - det tycker jag om.