Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbscheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Cheesecake med vit choklad i botten och en fyllning av jordgubbar, créme fraiche och philadelphiaost. Topping med créme fraiche och limesaft. Dekorerad med jordgubbar och citronmeliss.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150°
  2. Mixa kex och choklad i matberedaren med kniven monterad till en smulig massa. Smält smöret och blanda ner.
  3. Grädda. Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform med löstagbar botten. Klipp bort överflödigt papper. Tryck ut smulorna i bakformen. Grädda i ugnen, cirka 10 minuter.
  4. Blanda. Mixa jordgubbar, philadelphiaost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, limeskal och vaniljsocker i matberedaren med kniven monterad.
  5. Fyll. Häll fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, cirka 40 minuter. Låt svalna och ställ sedan in den i kylen för att bli riktigt kall.
  6. Smält. Lägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull. Värm på svag värme, lägg ner de urkramade gelatinbladen och smält under omrörning. Smaksätt med lime.
  7. Dekorera. Låt svalna i kallt vattenbad och häll över fyllningen på den kalla cheesecaken. Ställ tillbaka kakan i kylen, så att toppingen stelnar. Dekorera med jordgubbar och citronmeliss vid serveringen.
  8. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 27 juni 2010

    God cheesecake, men inte märker man av den vita chokladen - tyvärr. Jag lassade på en hel del mer jordgubbar som dekoration - de kan man aldrig få för mycket av! Relativt lättlagad - det tycker jag om.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.