Bjöd goda vänner på denna i helgen. Den är ruskigt god! Lite söt kanske men det ska väl efterrätter vara!
Instruktioner
- Botten:
Smält smöret. Smula kakorna och digestivekexen. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen med en sked i en form, 24 cm diameter, med löstagbar botten. Ställ formen kallt.
- Fyllning:
Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt färskosten och vispa samman till en slät smet. Vispa grädden och vitorna i varsin skål, vitorna ska vispas till riktigt hårt skum. Rör ner grädden och vitorna försiktigt i äggsmeten.
- Mixa ca 100 g av jordgubbarna (jag tog mer) och varva med smeten i formen. Frys tårtan minst 6 timmar.
- Kolasås:
Koka ingredienserna knappt 5 min (till ca 110 grader).
- Låt cheesecaken tina till lagom konsistens i kylen i 40 minuter. Garnera tårtan med delade jordgubbar och ringla över lite av kolasåsen. Servera resten bredvid.
Publicerat den
16 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar