Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbscheesecake med kolasås

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Bjöd goda vänner på denna i helgen. Den är ruskigt god! Lite söt kanske men det ska väl efterrätter vara!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smöret. Smula kakorna och digestivekexen. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen med en sked i en form, 24 cm diameter, med löstagbar botten. Ställ formen kallt.
  2. Fyllning: Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt färskosten och vispa samman till en slät smet. Vispa grädden och vitorna i varsin skål, vitorna ska vispas till riktigt hårt skum. Rör ner grädden och vitorna försiktigt i äggsmeten.
  3. Mixa ca 100 g av jordgubbarna (jag tog mer) och varva med smeten i formen. Frys tårtan minst 6 timmar.
  4. Kolasås: Koka ingredienserna knappt 5 min (till ca 110 grader).
  5. Låt cheesecaken tina till lagom konsistens i kylen i 40 minuter. Garnera tårtan med delade jordgubbar och ringla över lite av kolasåsen. Servera resten bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.