Jordgubbscheesecake på kladdig chokladbotten

En frisk cheesecake med smak av jordgubbar och passionsfrukt på en kladdig chokladbotten.Jag serverade denna igår på våran bjudning. Fick många bra och uppmuntrande kommentarer. Vill du bjuda på något extra, så testa denna cheesecake.

Jordgubbscheesecake på kladdig chokladbotten
Källa: Egen
Uppladdad av: ros
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Botten:
100 g smör
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
2 ägg

Fyllning:
7 passionsfrukter
200 g philadelphiaost, rumsvarm
2 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
1 ½ dl jordgubbar, mosade

Garnering:
Riven mörk choklad eller jordgubbar

Betyg (8 röster)
Antal personer
10-12
Visningar:
10116
Sparat:
255

Gör så här

Sätt ugnen på 175°

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm.

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner smöret och äggen, ett i taget.
Häll smeten i formen.

Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
Kakan stelnar ytterligare när den kallnar.
Låt kakan svalna helt, men ta den inte ur formen.

Dela passionsfrukterna och gröp ur dem.
Mixa dem och sila dem genom en sil. Spara saften.

Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet.
Rör ner äggulorna, en i taget.

Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaften och jordgubbarna.

Häll smeten över botten. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Gärna över natten.

Ta fram den 15-20 minuter innan servering och garnera med riven choklad eller jordgubbar.

Lycka till! Njut.

LIKNANDE RECEPT

av Queenie
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av Maahl
över 2 månader
över 2 månader
av tina62
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.