Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbschessecake på kladdbotten

(25 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Säg den som inte älskar kladdkaka. Toppa den goda chokladbotten med en färskostkräm med passionsfrukt och jordgubbar och succén är given

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
  3. Smält smöret. blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
  5. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
  6. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
  7. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.
  8. Lycka till! Njut

Kommentarer (25)

  • saaandris 3 juni 2009

    Denna underbara cheesecake ska jag göra till nästa vecka då jag har avslutning! Låter supermumsigt :)

  • josefini 4 juni 2009

    Denna tårta ser helt ljuvlig ut! Skulle tro att jag bjuder på den på min examen. Verkar dessutom ganska enkel... vilken är en klar fördel för mig :) Tack för receptet! Omdöme kommer sedan... // J

  • ros 4 juni 2009

    Om man inte vill dekorerar med färska jordgubbar passar det bra med riven choklad över, jag brukar riva chokladen med potatisskalaren Lycka till!

  • Skorpis 5 juni 2009

    Denna tårta ska det bli på skolavslutningen!! Låter hur smarrig som helst.

  • skleea68 8 juni 2009

    Hej! tårtan ser ut och låter hur god som helst! ska prova den till skolavslutningen på fredag. kommenterar senare!

  • LatinaMiia 10 juni 2009

    Den här ser riktigt god ut! Ska göra den till helgen, fira min dotters första skolavslutning plus hennes första fotbollsmatch! :) Tack för receptet. Återkommer med betyg och kommentar :)

  • jesserlis 25 juni 2009

    Den här tårtan tyckte hela familjen om, vi åt den på midsommarafton. Nu ska jag göra den igen då våran 9 åring önskar den på sitt kalas. En klar 5:a. Tack för bra recept.

  • anette_m 26 juni 2009

    Tack den var super god! Skall göra den i gen:)

  • Terro 7 juli 2009

    hej, jag ska testa denna men undra bara om du kunde rekomendera något annat än passionsfrukt. Tål nämligen inte det men det lätt hur gott som helst :D

  • komaspice 17 juli 2009

    Har provat det här receptet, blev riktigt god! Det kommer helt klart bli fler gånger :)

  • hunnebotjejen 6 augusti 2009

    Jättegod tårta , mina gäster ville ha receptet.

  • ninni2008 13 augusti 2009

    Detta låter jättegott! Ska prova på kalas på lördag!!

  • Skittles 13 augusti 2009

    Belv jättegott! Inte alls som en klassisk cheesecak (geleaktig) utan mer som glasstårta! Försvinnande god!

  • Bubbelbumman 23 augusti 2009

    Väldigt god efterrätt som uppskattades av alla mina gäster samt min familj, det va inte sista gången vi gjorde den =) Fräsch smak!!

  • Siga 21 september 2009

    Åh den ser jättegod ut, den ska jag prova o göra .

  • dietorelle 2 oktober 2009

    JÄTTTTEGOOOD! alla gillade den! :)

  • Hafen 15 februari 2010

    Gud så gott! Jag har aldrig gjort cheesecake förut, men den här var ju faktiskt inte ens svår. Och den blev populär! Serverade den på Alla hjärtans Dag-fika igår!

  • fruktin 16 april 2010

    Underbart god.. alla gillade den och det blev ingenting över, kommer definitivt att göra den fler gånger.. Hade bara lite problem med att kakbottnen fastande på formbotten.. men det fixade vi ändå.

  • Sandrew 18 september 2010

    Fantastiskt god!! 5 stjärnor ifrån mig! Tack för ett toppen recept! // Sandra

  • JonnaDahl 13 mars 2011

    Så god! har gjort den i original receptet och med apelsinsmak, och den har blivit en grymmt favorit! :D även dom som inte brukar gilla jordgubbar, passionsfrukt och apelsin har älskat den! Ett tips till andra bakare, gör "glassdelen" när du precis tatt in kladdkakan i ugnen, för jag gjorde kladdkakan en natt innan glassen och då höll de inte ihop... Ett annat tips är att INTE ställa kakan snett i ugnen, detta gör kakan till en rosa pulka backe... Kram!

  • Lillatussan 25 mars 2011

    Jättegod! Gjorde den till min sambos kalas. Alla tyckte den var jättegod.

  • lillans_ 26 juni 2011

    Kan man göra denna tårta kvällen innan eller blir den dålig av att stå i frysen så länge?

  • Josselli 20 juli 2011

    Helt galet god! Tack för ett underbart recept! :-)

  • pebre 1 januari 2012

    Gjorde den här till min födelsedag och den var helt underbart god, alla älskade den! Det enda var att den smälte så himla snabbt så man måste dekorera fort och äta upp den lika fort!

  • annica99 23 november 2012

    Mycket smaskig måste dock vara en välsmord form då min botten tenderade att klibba fast ordentligt vilket gjorde att det gärna ville dela sig mellan botten och fyllningen. Underbart god rekomenderas att göras

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.