Frasigt pajskal, krämig fyllning som toppas med goa gubbar. En paj som har det mesta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär smöret i bitar. Lägg mjöl, smör och socker i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Sätt pajformen i kylen ca 1 timme.
Förgrädda pajen i mitten av ugnen ca 12 minuter.
- Riv mandelmassan och blanda med kesella, ägg och mandellikör. Bred ut fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Låt pajen svalna.
- Garnera med hela jordgubbar runt kanten och skivade jordgubbar i mitten. Lägg några blad bland jordgubbarna. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Publicerat den
9 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar