Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsflarn med mandelfyllning

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Frasigt pajskal, krämig fyllning som toppas med goa gubbar. En paj som har det mesta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär smöret i bitar. Lägg mjöl, smör och socker i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Sätt pajformen i kylen ca 1 timme. Förgrädda pajen i mitten av ugnen ca 12 minuter.
  4. Riv mandelmassan och blanda med kesella, ägg och mandellikör. Bred ut fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt pajen svalna.
  5. Garnera med hela jordgubbar runt kanten och skivade jordgubbar i mitten. Lägg några blad bland jordgubbarna. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.