Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsflarn med vaniljkräm

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jordgubbar, det frasiga flarnet och den söta vaniljkrämen blir snabbt en favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljkräm: Vispa samman mjölk, äggulor, socker och maizena i en liten kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i kastrullen. Sjud krämen tills den tjocknar- den får inte koka! Låt svalna och ta upp vaniljstången. Vispa grädden och vänd ner den i vaniljkrämen när den svalnat.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela smördegplattor i portionsbitar, ca 10x5 cm och skär cm tjocka stavar av en annan bit. Pensla bitarna med äggula och lägg stavarna runt om portionsbitarna. Grädda smördegen mitt i ugnen i 7-10 minuter. Låt svalna något.
  4. Bred ut vaniljkrämen på smördegsplattorna. Toppa med jordgubbarna, som rensats och delats i skivor eller kvartar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.