Jordgubbar, det frasiga flarnet och den söta vaniljkrämen blir snabbt en favorit.
Instruktioner
- Vaniljkräm:
Vispa samman mjölk, äggulor, socker och maizena i en liten kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i kastrullen. Sjud krämen tills den tjocknar- den får inte koka!
Låt svalna och ta upp vaniljstången. Vispa grädden och vänd ner den i vaniljkrämen när den svalnat.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela smördegplattor i portionsbitar, ca 10x5 cm och skär cm tjocka stavar av en annan bit. Pensla bitarna med äggula och lägg stavarna runt om portionsbitarna.
Grädda smördegen mitt i ugnen i 7-10 minuter.
Låt svalna något.
- Bred ut vaniljkrämen på smördegsplattorna. Toppa med jordgubbarna, som rensats och delats i skivor eller kvartar.
Publicerat den
1 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar