Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsgazpacho med glass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Både soppan och glassen kan göras klara dagen innan. Gott tillsammans med frukt och bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna lägg dem och stången i kastrullen. Låt allt koka på svag värme ca 10 minuter.
  2. Ta bort vaniljstången. Häll jordgubbarna med sitt spad i en mixer eller matberedare och kör till puré. Häll purén genom en sikt eller sil och sikta ner purén i en skål. Förvara den kallt. Vispa äggula och socker ljust och pösigt. Tag 1 dl av jordgubbssoppan och rör ner i ägget. Vispa grädden till skum och rör ner det i smeten. Täck formen och ställ den i frysen minst 4 timmar. Ta fram glassen en stund innan den ska serveras. Tärna frukt och bär. Fördela det i 4 tallrikar. Häll över soppan och lägg en kula glass i varje tallrik. Klipp över lite mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.