Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsglass med yoghurt

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna egenhändigt tillagade glass är lätt att göra och bra att ha tillhands i frysen året om. Den är lika populär hos gammal som ung, med fin smak av sommarens söta jordgubbar och frisk, syrlig yoghurt. Till dig som godkänner: Har ej hittat liknande recept på jordgubbsglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg, florsocker och vanillinsocker vitt och pösigt i en skål. Tillsätt yoghurten.
  2. Skölj jordgubbarna, låt dem rinna av väl och ta bort fästena. Kör jordgubbarna i en mixer, blanda ner äggsmeten och rör om. Färga ev jordgubbssmeten med lite röd fruktfärg.
  3. Häll smeten i glassmaskin och kör tills glassen är frusen, ca 25 minuter. Har du inte tillgång till glassmaskin kan du klä en avlång bakform med plastfolie och frysa glassen i den. I frysen blir glassen gärna lite hårdare, medan den i glassmaskin snarare får en konsistens som mjukglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.