En annorlunda glasstårta. Det funkar lika bra att använda hallon och björnbär.
Instruktioner
- Glassen:
Mosa bären tillsammans med sockret, gärna i matberedare. Tillsätt kesella och crème fraiche och kör blandningen jämn. Rita en rundel efter formens bottendiameter på ett bakplåtspapper. Smörj formens botten med lite fett och tryck fast pappret. Bred ut smeten i formen. Ställ glassen i frysen 30-60 minuter.
- Moussen:
Hacka bären. Vispa grädden. Rör ner bär och socker. Lägg moussen på glassen och ställ in formen i frysen ca 1 timme.
- Garneringen:
Tag ut formen och bred sylten på moussen. Vispa grädden och spritsa den runt kanten. Täck med folie och ställ åter igen in formen i frysen. Låt glasstårtan stå minst 2 timmar. Det går också bra att förbereda dagen innan.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mmm så gott det ser ut