Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsglasstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En annorlunda glasstårta. Det funkar lika bra att använda hallon och björnbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glassen: Mosa bären tillsammans med sockret, gärna i matberedare. Tillsätt kesella och crème fraiche och kör blandningen jämn. Rita en rundel efter formens bottendiameter på ett bakplåtspapper. Smörj formens botten med lite fett och tryck fast pappret. Bred ut smeten i formen. Ställ glassen i frysen 30-60 minuter.
  2. Moussen: Hacka bären. Vispa grädden. Rör ner bär och socker. Lägg moussen på glassen och ställ in formen i frysen ca 1 timme.
  3. Garneringen: Tag ut formen och bred sylten på moussen. Vispa grädden och spritsa den runt kanten. Täck med folie och ställ åter igen in formen i frysen. Låt glasstårtan stå minst 2 timmar. Det går också bra att förbereda dagen innan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • InHeaven 21 april 2009

    mmm så gott det ser ut

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.