Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

En smaskig söt liten kaka. Tycker man inte om hallonsylt går det utmärkt att testa någon annan. Varför inte göra blåbärsgrottor eller jordgubbsgrottor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader
  2. Sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det. Rör ihop till en deg. Används matberedare tillsätts allt från början, fettet kylskåpskallt och skuret i bitar. Rulla degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla dem till kulor och lägg dem i småbrödsformar av papper. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Sikta ev florsocker över de kalla kakorna.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Amber 24 januari 2008

    Jättegod blev dem! Fast jag tog blåbärsylt i en sats & jordgubbssylt i den andra.

  • hen 5 maj 2008

    Dessa kakor blev hur bra som helst!

  • tina62 19 maj 2008

    De blev jättebra! Jag gjorde 3 satser med olika smak. Alla toppengoda. Äpplekanel, hallon samt rabarber.

  • lisled 26 augusti 2008

    En supergod liten kaka som snabbt har blivit allas favorit! Enkel att göra.

  • lisled 26 augusti 2008

    En supergod liten kaka som snabbt blev allas favorit! Enkel att göra.

  • catlover 12 augusti 2009

    Mums, kommer att bakas flera gånger.

  • JennyV 21 september 2010

    Jätte smaskiga!! Vilken funktion gör potatismjölet i kakorna??

  • garderob 15 oktober 2011

    Jättegoda grottor, lätt, enkelt och snabbt. Dom ska jag göra många gånger!;)

  • SidraOmar 23 juni 2012

    jättegoda och enkla att fixa:)

  • Silvander 29 april 2013

    Super goda och mycket enkla! :) Jag gjorde mina i knäckformar så de blev små mumsbitar av dem.

  • Ev3lina 17 november 2013

    Mina blev i princip platta:/ följde receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.