Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmaränger

 
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Tjusiga maränger som är lika goda som fina att titta på! Man kan späda ut jordgubbsflorsockret med hälften vanligt för att inte få fullt så mkt jordgubbssmak. Eller varför inte göra två satser försiktigt vända ihop dessa innan man spritsar, då blir marängerna extra fina!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ungen på 125°C.
  2. Vispa ihop ägg och florsocker i en bunke över vattenbad. Se till att bunken passar kastrullen så det inte "läcker" ut någon vattenånga. Vispa tills smeten har pösat upp sig. Ta bunken ifrån vattenbadet och fortsätt vispa. När bunken går att vända upp och ner utan att smeten rinner ut är det klart.
  3. Spritsa ut på bakplåtspapper, jag fick ut drygt 20 normalstora maränger på en sats.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. När marängerna inte känns kladdiga på undersidan är de klara.
  5. Marängerna blir nästan bättre efter ett par dagar då de blir riktigt sega och goda!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.