Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmousse i choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En jätte god dessert som passar till alla tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Så här gör du:
  2. 1.Smällt chokladen och ha 2 matskedar i varje form. Vrid på formerna så att alla sidor blir ordentligt täckta. Låt överflödig choklad rinna tillbaka i kastrullen. Ställ chokladen kallt och låt de stelna, ta formerna försiktigt av. 2.Kör jordgubbarna och florsocker till en jämn puré. Vispa grädden i en egen skål. 3.Blöt och smält gelatin efter anvisningen bak på paketet. Blanda tillsammans puré och grädden. Rör in gelatinen försiktigt. Smaka och lägg till florsocker om det behövs. 4.Fördela moussen i chokladskålarna och sett de kallt 1 timme. Dekorera med friska bär.
  3. Ett tips är att laga chokladskålarna kvällen före och sätt de på ett fat och låt stå över natten. Sen lagar du puré några timmar före gästerna kommer.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 14 februari 2015

    jättegod och fräsch. 4 i betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.