Ett ljuvligare bakverk får man leta efter. Denna bärbakelse är härligt frisk av yoghurt och citron och förgyller även det finaste kaffekalas.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en springform, ca 24 cm i diameter eller 24x24 cm.
- Vispa ägg,l socker och vatten vitt och pösigt. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ner vaniljfröna i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan cirka 20 minuter. Låt svalna helt.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mosa jordgubbarna lätt. Vispa grädden lätt. Blanda samman yoghurt, florsocker, citronsaft, vispad grädde och jordgubbsmos i en skål.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem därefter i ½ dl vatten på svag värme. Låt svalna lite. Blanda sedan cirka 2 dl av smeten med gelatinblandningen för att sedan röra ner allt i bunken med fyllningen. Blanda väl.
- Bred ut jordgubbssmeten över kakbottnen med hjälp av en spatel eller kniv. Låt kakan stå i kylen minst 2 timmar innan den serveras. Garnera med lätt vispad grädde, jordgubbar och mynta precis före serveringen.
Publicerat den
24 oktober 2009
Skriv kommentar