Vill man inte ha jordgubbar så funkar det lika bra med hallon eller blåbär!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen ett i sänder.
- Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bred ut i en smörad, bröad springform, 24 cm i diameter.
- Grädda 20 min och låt svalna.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.
- Mixa ½ liter jordgubbar till en slät puré (Frysta gubbar går bra, så här "off season")
- Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden löst (i annan skål).
- Värm ½ dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt smälta på svag värme. Rör ned gelatinblandningen i resten av purén.
- Blanda försiktigt ned äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ i kylskåp minst 4 timmar.
- Toppa med 1 liter halerade jordgubbar, eller spritsa grädde över om inga gubbar finns att finna.
- Man kan göra tårtan i god tid, för den går att frysa. Frys innan dekorering, och tag fram 4 timmar innan servering.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här var verkligen gott och smarrigt. Hade inte daim för det glömde jag att köpa. Men nästa gång så ska jag testa med det. Ikväll ska vi äta upp resten. Mums! Tack för receptet. Kram Disen