Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmoussetårta med chokladglasyr

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Jordgubbar och choklad = det bästa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet lite i taget mot slutet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner den i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan kallna, lossa och dela den i två bottnar. Lägg tillbaka den ena i formen och tryck till kanten.
  2. Jordgubbsmousse: Mixa jordgubbarna till mos. Vispa ägg och socker pösigt. Häll apelsinjuicen i en liten kastrull och tillsätt gelatinpulvret. Låt svälla 5 minuter. Värm sedan försiktigt så att gelatinet löses upp. Blanda samman äggsmeten med jordgubbsmoset och apelsingelatinet. Vispa grädden styv och vänd försiktigt ner den. Fördela hälften av moussen på kakbotten i formen. Lägg på den andra botten. Täck formen med plastfolie och ställ i kylen 1 timme.
  3. Chokladgalsyr: Smält chokladen över ett vattenbad. Tillsätt florsocker och olja och rör till en slät glasyr. Bred den över hela kakan. Ställ i kylen ca 10 minuter tills chokladen stelnat. Garnera med halverade jordgubbar och vita rosor om du vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.