Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmoussetårta med mandelbotten

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Perfekt festtårta med försmak av sommaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör mandelmassan i matberedare eller riv den och blanda med ägg och apelsinskal. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills kakan har fått fin färg. Låt kallna.
  4. Kör jordgubbarna till mos i en matberedare eller med mixerstav. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden men inte allt för hårt.
  5. Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme med lite av jordgubbsmoset. Blanda med resten av moset och vänd sedan ner detta i äggulesmeten. Tillsätt kesella och blanda. Vänd till sist ner den lättvispade grädden.
  6. Häll blandningen över tårtbottnen. Låt stelna i kylen några timmar. Garnera med färska jordgubbar och eventuellt mynta- eller citronmelissblad vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.