- Serverar: 12 portioner
- Tid: 55 minuter
Skriv ut
Jordgubbar och choklad = det bästa!
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet lite i taget mot slutet.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner den i äggsmeten. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan kallna, lossa och dela den i två bottnar. Lägg tillbaka den ena i formen och tryck till kanten.
- Jordgubbsmousse:
Mixa jordgubbarna till mos. Vispa ägg och socker pösigt. Häll apelsinjuicen i en liten kastrull och tillsätt gelatinpulvret. Låt svälla 5 minuter. Värm sedan försiktigt så att gelatinet löses upp. Blanda samman äggsmeten med jordgubbsmoset och apelsingelatinet. Vispa grädden styv och vänd försiktigt ner den. Fördela hälften av moussen på kakbotten i formen. Lägg på den andra botten. Täck formen med plastfolie och ställ i kylen 1 timme.
- Chokladgalsyr:
Smält chokladen över ett vattenbad. Tillsätt florsocker och olja och rör till en slät glasyr.
Bred den över hela kakan. Ställ i kylen ca 10 minuter tills chokladen stelnat.
Garnera med halverade jordgubbar och vita rosor om du vill.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar