Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmousssetårta

(1 kommentar)  
Jordgubbsmousssetårta Jordgubbsmousssetårta
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lätt supergod tårta som helt klart blev godkänd av gammal som ung. Hade inga färska jordgubbar så jag använde frysta. Jag fick då torka några på papper för att använda inuti tårtan och dottern gjord chokladdekorationer på tårtan istället. Sparade den andra halvan av tårtbottnen i frysen för att testa ett annat recept med fläderblomssaft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten, 2 liter. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet, lite i taget, mot slutet av vispningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp. Dela sockerkakan i två bottnar. Rengör formens kanter. Lägg tillbaka den ena deleni formen med den skurna sidan upp. Frys ev den andra delen.
  2. Mousse: Mosa jordgubbarna i en sil om du inte vill ha de små kärnorna med annars kan matberedare användas. Vispa ägg och socker pösigt. Häll apelsinjuicen i en liten kastrull och strö över gelatin att svälla. Låt stå ca 5 min. Värm sedan försiktigt så att gelatinet löser sig. Blanda äggsmeten med jordgubbsmos och apelsingelatin. Vispa grädden och vänd ner den. Lägg ev några delade jordgubbar på sockerkaksbottnen i formen och häll i moussblandningen. Täck över och ställ i kyskåp tills moussen stelnat. Ta tårtan ur formen och garnera med jordgubbar eller chokladfigurer. Tårtan går bra att frysa.

Kommentarer (1)

  • Cissi71 9 augusti 2010

    Använde frysta jordgubbar och lade några jordgubbar att torka på papper innan de användes inuti tårtan. Dottern gjorde chokladdekorationer till dekoration då jag ansåg att frysta jordgubbar skull blöta ner tårtan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.