- Serverar: 6-12 portioner
- Tid: 1 timme 5 minuter
Skriv ut
Smaskig paj med krämig fyllning och krispigt skal.
Instruktioner
- Mosa bären och tillsätt sockret(Tina bären först ifall djupfrysta används). Rör i crème fraiche och gelatinpulver. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner det i bärblandningen. Ställ in i kylskåpet.
- Sätt ugnen på 175 grader (155 grader vid varmluftsugn).
- Blanda torringredienserna till pajskalet och smält margarinet. Häll margarinet över mjölblandningen och rör snabbt ihop degen. Tryck ut i en rund pajform(ca 24 cm i diameter) och låt kanten bli en aning tjockare än botten.
- Häll bärfyllningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna så att fyllningen stelnar och sedan är pajen färdig att avnjutas!
- Tips! Baka gärna dagen innan servering så kan fyllningen stelna under natten.
Publicerat den
14 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart recept ska genast sätta tjejen i arbete.