Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Så god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman matfettet, mjölet och mandelmassan. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Ställ kallt i 15 minuter. Sätt ugnen på 175o.
  2. Tryck ut degen i en form ca 27 cm i diameter. Grädda jordgubbspajen mitt i ugnen 20 minuter. Låt svalna.
  3. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Vispa grädden till fast skum.
  4. Sjud äggulorna och sirapen på svag värme tills degen tjocknat. Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i äggkrämen tillsammans med kesellan och vaniljsockret. Låt svalna. Vänd försiktigt i den vispade grädden
  5. Fyll det kalla pajskalet med fyllningen. Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg dem på fyllningen. Garnera jordgubbspajen med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.