Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med citronkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En mycket enkel paj att göra och otroligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
  2. Tryck ut degen i en låg pajform. Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ner under gräddningen.
  3. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 minuter. Låt det svalna.
  4. Gör fyllningen: Rör samman kesella, crème fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.
  5. Halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar så låt dem tina i kylskåp. Då behåller de sin spänst bättre.
  6. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar. Garnera jordgubbspajen med citronmeliss och sikta över lite florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gul13 19 september 2011

    Jättegod smak men tyvärr alldeles flytande med krämen på. Kanske kan avhjälpas om man ställer den i kylen en stund innan servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.