En mycket enkel paj att göra och otroligt god.
Instruktioner
- Börja med pajdegen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
- Tryck ut degen i en låg pajform. Lägg en folieremsa runt degkanten
så att den inte glider ner under gräddningen.
- Grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 minuter.
Låt det svalna.
- Gör fyllningen: Rör samman kesella, crème fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.
- Halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar så låt dem tina i kylskåp.
Då behåller de sin spänst bättre.
- Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar.
Garnera jordgubbspajen med citronmeliss och sikta över lite florsocker.
Publicerat den
3 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod smak men tyvärr alldeles flytande med krämen på. Kanske kan avhjälpas om man ställer den i kylen en stund innan servering.