Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med maräng

(4 kommentarer)  
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Världens godaste paj! Oemotståndlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och florsocker. Finfördela matfettet däri. Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Klä en rund form med löstagbar botten med degen. Klä kanten med en folieremsa och låt stå kallt i ca 20 min. Sätt ugnen på 200 grader. Gör marsankrämen ganska tjock. Grädda degbotten mitt i ugnen på galler i ca 20 min. Ta bort folieremsan efter halva tiden.
  2. Rensa o skölj jorgubbarna. Dela dem i kvartar. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ned sockret. Lägg vanlijkrämen i botten på pajskalet, strö över jordgubbarna och täck med marängsmeten. Grädda omedelbart lite under mitten på galler tills marängen fått fin färg, ca 10-15 min. Servera ljummen eller kall.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • sarasunshine 10 september 2010

    Hur god som helst! Man kan tro att den är för söt, men alla smakerna passar så bra ihop att allt bara blir en varm känsla av sommar :) Supergott är också att eftersom jordgubbarna ligger under ett skyddande lock av maräng så blir dom inte "degiga" eller vattniga som jag annars tycker att dom blir i vanlig jordgubbspaj.

  • [email protected] 4 april 2012

    Det med folie, jag har inte förstått hur man ska ha de. Om jag fattad de rätt så ska man ha de på formens kant men vad gör de till? Sorry om jag e trög, hihi:) ska testa i göra den till påsk, men man måste äta den direkt el man kan värma upp igen om man gör den innan?

  • sarasunshine 6 april 2012

    Folien är för att pajskalet inte ska ta för mycket färg och bli för hårt gräddat tror jag :) Den är god både om man äter direkt och dagen efter men då ska man nog inte värma den, sen kan ju marängen släppa lite vätska när den får stå i kylen ett tag så då ser det ju lite tråkigt ut också..

  • Biobaluba 10 april 2012

    Den här pajen är absolut godast om man äter den halvljummen och använder färska jordgubbar. Att värma den senare tror jag inte på, pga marängen blir konstig och att jordgubbarna saftar sig lite väl mycket då. Kul att ni gillar den!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.