Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med vaniljkräm

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Låt pajskalet kallna innan du fyller det med vaniljkrämen Toppa med jordgubbar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Vaniljkräm: Snitta vaniljstången. Koka upp mjölk och vaniljstång. Ta kastrullen från plattan och låt dra i ca 15 minuter. Ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna, och tillsätt vaniljfröna till mjölken.
  3. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse i en bunke. Häll i mjölkblandningen under vispning tills den blir slät. Häll tillbaks i kastrullen och värm under omrörning till första bubblan. Tillsätt flädersaften och rör om. Kyl krämen i kallt vattenbad.
  4. Vispa grädden. Tillsätt 1/3 av den vispade grädden och rör till en slät kräm. Tillsätt resten av grädden försiktigt. Låt stå i kylen.
  5. Pajdeg: Lägg skållad mandel, socker, mjöl och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och kör tills en degboll bildas.
  6. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten som är ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen i ca 30 minuter.
  7. Nagga pajdegen med en gaffel och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt pajskalet kallna. Lägg upp pajen på ett fat och fyll med vaniljkräm och ansade jordgubbar. Dekorera med gurkört.
  8. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.