Söt och himmelsk god jordgubbspaj med både mjölk- och vitchoklad.
Instruktioner
- Botten:
Fördela smöret i mjölet och tillsätt sockret. Nyp ihop degen med äggulan och ev lite vatten. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en smord form, ca 24 cm i diameter med degen. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det är gyllene. Låt det svalna.
- Chokladmousse:
Hacka och smält den vita chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Vispa äggulor med florsocker tills det är krämigt. Rör i chokladen. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i chokladblandningen.
- Pensling:
Smält mjölkchokladen över ett vattenbad eller i mikron. Pensla pajens insida med chokladen. Låt den stelna.
- Häll chokladmoussen i pajskalet och fördela halverade jordgubbar över. Strö över hyvlad vit choklad.
Publicerat den
11 juni 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Om nån gör denna kakan är jag tacksam för bild :-)