Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsrulltårta med chokladtryffel, grädde och pekannötter

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Rulltårta behöver inte förpassas enbart till kaffebordet, den kan uppgraderas och serveras som en tjusig dessert. Det går bra att förbereda i god tid och servera till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Bryt chokladen i mindre bitar och smält den försiktigt i en liten kastrull tillsammans med vispgrädden och mjölken. Rör ihop till en jämn glasyr och ställ in i kylen att tjockna medan du gör tårtbottnen.
  2. Botten: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt med en elvisp. Blanda mjöl och bakpulver, sikta och vispa försiktigt ner det i äggsmeten med en handvisp. Blanda försiktigt till en klumpfri smet och bred ut smeten i ett tunt, jämnt lager på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det går även bra att grädda smeten i en stor ugnsform, ca 45x30 cm.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 5-6 minuter tills bottnen blivit gyllenbrun. Strö socker över ytan, täck med ett bakplåtspapper och vänd så att botten kommer upp. Vänta någon minut och dra sedan bort bakplåtspapperet. Låt kakan svalna i ca 15 minuter.
  4. Rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Bred chokladglasyren över tårtan och strö över jordgubbarna. Rulla ihop tårtan och lägg den med skarven neråt. Låt stå i kylen tills den ska serveras, den kan förberedas ca 1 dygn i förväg.
  5. Servering: Skär tårtan i skivor. Vispa grädden fluffigt men inte för hårt. Klicka eller spritsa den på bakelserna och strö över pekannötter. Dekorera gärna med jordgubbar, hallon och violer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.