Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsrutor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Saftig botten får en jordgubbspuré över sig och sen toppas med en läcker glasyr. Riktigt somriga rutor som är enkla att baka och smakar härligt! Det går bra att använda frysta jordgubbar och toppa med exempelvis kiwi om det inte är jordgubbssäsong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa 3/4 av jordgubbarna med sockret och ställ det åt sidan. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten: Smält smöret och blanda det med sockret. Vispa upp äggen lätt och rör ner dem i smörblandningen. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ner det i smeten.
  3. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i långpannan och fördela de mixade jordgubbarna över. Använd en gaffel för att dra ner jordgubbarna i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 30 minuter. Låt den svalna.
  4. Glasyr: rör ihop kvarg, färskost, florsocker och rivet citronskal till en krämig glasyr.
  5. Bred glasyren över kakan och skär den i rutor. Garnera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.