Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssallad med parma, mozarella och basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket fräsch sallad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snoppa men skölj inte jordgubbarna om det inte är absolut nödvändigt. De blir bara blöta.
  2. Skala och strimla löken. Dela jordgubbarna i halvor eller klyftor. Vänd ihop med 2 msk balsamvinäger och 4 msk olivolja, strimlade aprikoser, salt och peppar.
  3. Lägg upp salladen vid servering på en bädd av rucola. Skär mozzarellan i skivor och fördela runt jordgubbarna tillsammans med parmaskinkan.
  4. Riv basilikan i bitar (skär inte) och singla bladen över salladen. Droppa olivolja runt salladen, avsluta med en nypa flingsalt och grovmald svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.