Mums! Riktigt, riktigt, riktigt gott till pannkakor/plättar, glass och desserter!! Mycket lätt att röra ihop och väldigt få ingredienser... Jag kan bara ge tummen upp för denna goding! I detta recept kan man lägga till ½ tesked flytande Atamon och det gör man om man har tänkt spara på jordgubbssirapen under en tid, om du ska ge bort Jordgubbssirapen som present kan det också vara bra att röra ner Atamon. Denna goding håller sig bättre då. Om Du inte har tänkt spara de kan du strunta i tillsätta Atamon. Istället för att tillsätta kanel i denna Jordgubbssirap kan man tillsätta fröna ur en vaniljstång eller kardemumma. Annars är den här sirapen ruskigt god i originalt skick, alltså inga andra smaksättare tillsatta. Jordgubbssirapen blir väldigt tunn, vill man ha en lite mer tjock och mer "sirapstjock" sirap kan man lätt fixa det med lite maizena. Jag använde 3 teskedar och det tyckte jag vart bra. Du kanske vill ha den tunnare eller tjockare? Pröva dig fram! Receptet räcker till ca 5 dl härlig Jordgubbssirap.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.