Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och jordgubbssoppa med vit chokladglass

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En härlig dessert! Om glassen görs långt i förväg måste den tempereras minst en timme i kylskåp innan det går att göra kulor av den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladglass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Finhacka chokladen, lägg den i en skål. Koka upp mjölk, honung och socker. Häll över chokladen och rör tills den smält. Ta upp gelatinbladet och lägg ner det i den varma smeten. Rör tills det smält. Låt kallna och frys i glassmaskin ca 20 min tills den är fryst. Häll upp i kyld skål och ställ i frysen. Rabarber- och jordgubbssoppa: Skala rabarbern om den inte är späd. Skär den i bitar. Halvera och skrapa ur vaniljstången i en kastrullen. Tillsätt vaniljstång, rabarber, socker, vatten och citronsaft. Koka alltsammans ca 5 min tills bitarna är mjuka. Mixa soppan slät i en mixer tillsammans med hälften av de sköljda och rensade jordgubbarna. Passera soppan genom en sil och låt den kallna under omrörning i kallt vattenbad. Smaka av om den är tillräckligt söt.
  2. Servering: Finstrimla resten av jordgubbarna. Fördela soppan i tallrikar. Strö över jordgubbsstrimlor och pepparmynta. Gör kulor av glassen med en skopa eller en sked sköljd i ljummet vatten. Lägg en kula i varje tallrik och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.