Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssoppa med yoghurtkräm

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Servera en skål med ljuvlig jordgubbssoppa till efterrätt. Den fräscha yoghurtkrämen med vanilj är ett perfekt komplement.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Spara stången till senare. Vispa ihop frön, yoghurt, créme fraiche och florsocker. Lägg en ostduk i en sil och placera över en skål. Låt yoghurtkrämen droppa av i kylskåpet i ca 4 timmar.
  2. Skär 400 g av jordgubbarna i små bitar. Finriv citronskal och pressa ur saften. Häll vinet i en kastrull tillsammans med citronskal och 2 msk citronsaft, vaniljstången och socker. Låt det koka upp. Tillsätt de skurna jordgubbarna, låt det koka upp igen och ta bort kastrullen från plattan. Mixa jordgubbsmassan och sila den. Låt den svalna.
  3. Skär resten av jordgubbarna i skivor. Skär citronmelissen i fina strimlor. Rör ner dem och jordgubbsskivorna i soppan. Fördela soppan i dessertskålar.
  4. Ta bort yoghurten från ostduken och forma krämen till en oval med hjälp av två matskedar som sköljs i varmt vatten mellan varje sked. Lägg en sked med yoghurtkräm i varje portion soppa. Garnera med citronmeliss och servera eventuellt en liten kaka eller små mandelbiskvier till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.