Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta med fläder och mandelmassa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Somrigt god tårta...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 125 grader. Koka flädersaft och socker till en simmig konsistens som sirap. Vispa äggvitorna och häll ner fläder- och socker-sirapen i en fin stråle under vispningen. Vispa till ett fast vitt skum.
  2. Bred ut i en hög och jämn cirkel på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 2 timmar och låt sedan bottnen kallna på plåten.
  4. Riv mandelmassan och strö ett jämnt lager över marängbottnen.
  5. Blanda ner vaniljsockret och vaniljfröna i crème fraiche vispa i ca 10 min tills den blir fast och fluffig. Bred ett tjockt lager crème fraiche över mandelmassan och garnera med massor av jordgubbarna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pistro01 8 september 2011

    en annorlunda och väldigt god midsommartårta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.