Tårtan är täckt med maräng istället för grädde.
Instruktioner
- Smörj en vid slät kakform och bröa den eller strö den med kokos.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret samt den varma vätskan.
- Häll smeten i formen och grädda kakan ca 40 minuter.
175 grader. Värmen kan eventuellt ökas något efter drygt halva tiden.
- Rensa jordgubbarna och ta undan de vackraste bären till garnering. Mosa resten med lite socker.
- Vispa äggvitorna lätt. Tillsätt sockret skedvis och fortsätt att vispa tills marängen är styv.
- Bred bärmoset på den färdiga sockerkakan och täck med fluffig maräng. Sätt in kakan och låt marängen få lite färg. 175 graeder, 5-10 minuter.
- Garnera tårtan med de heta jordgubbarna.
Publicerat den
12 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar