Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 12-13 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Min mamma och jag gjorde en underbart god jordgubbstårta i sommras. Jag frågade var någonstans hon hittat recepten men hon sa att det var hemligt på skoj. Igår innan jag skulle sova började tänka på den. Vet inet varför. Och idag bestämmde jag mej för att hitta receptet. Jag blev ba såå glad när jag hittade det och var tvungen att lägga ut de som mitt första recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Smörj och bröa en form ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker med elvisp.
  2. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och tillsätt till äggsmeten. Kör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
  4. Stjälp upp kakan och låt den kallna eller låt den kallna i formen under bakhandduk.
  5. Skär bottnen i 3 delar. (Använd en brödkniv och skär försiktigt runtom för att sedan komma in mot mitten. Använd stekspade för att lyfta bottnarna.)
  6. Lägg den understa bottnen på ett serveringsfat. Gör vaniljkrämen och låt stå i kylskåp 10 minuter. Bred ut krämen på tårtbottnen.
  7. Lägg på nästa botten. Fördela jordgubbarna jämnt och bred eventuellt över lite jordgubbsylt. Bred på vispad grädde.
  8. Lägg på nästa botten. Bred runtom på sidorna och resten ovanpå.
  9. Skölj jordgubbar och ta bort det gröna. Låt jordgubbarna torka på papper. Fördela dem ovanpå tårtan. Strö eventuellt över flagad choklad. Man kan också spritsa grädden om man vill ha en snyggare tårta. Tårtan blir godast om den får stå ½ dygn innan servering så att fyllningarnas smak går in i bottnarna.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • mammuten80 18 juni 2009

    mmm, den verkar jättegod. ska göra den till helgen då jag fyller :-)

  • mataglader 7 juli 2009

    Tack för detta goda recept! Bakade den tårtan när min pappa fyllde år, han blev jätteglad:)

  • Riku 1 augusti 2009

    Supergod tårta! Riktigt saftig god botten! Min blev dock lite för smal, gick inte att dela den i 3, rekommenderar att göra lite extra smet till själva bottnarna :) Men extremt smarrig! Riktigt uppskattad här hemma :)

  • ullisw 6 januari 2010

    Jag hade redan tårbotten och använde mig av det här receptet för fyllningarna och tårtan blev super... Det här kommer jag göra igen... Tack så mycket! :o)

  • jimboz 28 januari 2010

    Finns det något bättre än Jordgubbstårta..Denna ska jag göra till sonen på hans 17 årsdag Tack !

  • Tonytavla 21 juni 2010

    Den här tårtan blir given på midsommar:))

  • rans3000 25 juni 2010

    perfekt! otrolig smak! :)

  • OSTRON 21 juni 2011

    Den här tårtan brukar jag alltid göra till skolavsluyningen. Den blir godast tycker jag om man lägger ihop den dagen före, så den hinner gotta till sig. Garnera samma da den ska avnjutas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.