Fläder och jordgubbar... Kan det smaka mer svensk sommar än så?
Instruktioner
- Tårtbotten:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer ca 2 liter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet lite i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt bottnen svalna innan den stjälps upp och får kallna.
- Fläderfromage:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm ½ dl flädersaft i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt gelatinet smält i saften. Tillsätt resten av saften och låt svalna.
- Vispa grädden i en skål.Vispa äggulor och socker pösigt i en annan skål. Tillsätt gelatinet i äggsmeten i en fin stråle under omrörning. Vänd ner grädden. Låt stelna i kylen till bredbar konsistens.
- Fyllning:
Skiva jordgubbarna. Dela kakan i tre bottnar. Pensla bottnarna med flädersaft. Lägg ett lager jordgubbar på den understa bottnen. Täck med fromage. Lägg på en botten och upprepa fyllningen. Lägg på en botten. Plasta in och låt stå i kylen i minst 4 timmar så att fromagen stelnar.
- Bred vispad grädde runt tårtan. Garnera med spritsad grädde och jordgubbar.
Publicerat den
26 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar