Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta med twist

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Jordgubbstårta hör till sommarens fikastunder. Här lyxas den till med sherry eller apelsinsaft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner vattnet. Vänd ner siktat vetemjöl och hjorthornssalt.
  2. Häll smeten i en smörad och bröad springform, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka om den är färdig. Låt den svalna. Skär kakan i tre bottnar med en lång brödkniv.
  3. Kräm: Lägg ägg, socker, maizena och mjölk i en kastrull. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och tillsätt allt i blandningen. Låt krämen koka upp under omrörning.
  4. Ta kastrullen från plattan och ta upp vaniljstången. Häll krämen i en skål och strö på lite socker. Låt den kallna i kylskåp. Vispa grädden och vänd ner den i den kalla vaniljkrämen.
  5. Lägg en av bottnarna på ett fat och häll över 2 msk sherry eller apelsinsaft. Fördela en tredjedel av krämen på bottnen. Lägg på en tredjedel av de skivade jordgubbarna. Upprepa med de andra två bottnarna.
  6. Dekorera tårtan med jordgubbar och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.