Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnöts- och bananmuffins

 
Jordnöts- och bananmuffins Jordnöts- och bananmuffins
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Jätte goda muffins med lagom banansmak. Jag fick köra några extra minuter med ett bakplåtspapper som skydd så att muffisarna inte skulle brännas, men min ugn är lite tokig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i äggsmeten.
  3. Mosa bananen. Tillsätt banan, smält margarin och créme fraiche till muffinssmeten. Blanda ihop snabbt och rör inte mer än nödvändigt.
  4. Skeda upp i muffinsformar, den mindre amerikanska modellen av formar. Fördela jordnötshacket över muffinsarna.
  5. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter, kolla med sticka. Låt muffinsen svalna.
  6. Smält chokladen i mikron på svag värme. Lägg en liten klick på varje muffins och toppa med ett par jordnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.